Lamai conservate (preserved lemons)

de mentasirozmarin in Conserve, 23 Oct 2011 | 9858 vizualizari

 

Lamaile conservate (sau murate) se folosesc cu precadere in bucataria marocana, pentru a acompania mancarurile cu carne (tagine) dar si in salate, impreuna cu cous-cous. Si pentru ca data trecuta cand am facut tagine de pui nu am avut lamai conservate si am folosit lamai proaspete, m-am hotarat acum sa imi fac un borcan cu lamai conservate, asa, de proba :).
Ce mi-a placut cel mai tare din toata povestea asta - a fost ca toata casa mi s-a umplut de un miros proaspat de lamaie! Sa-mi lase gura apa, nu alta!

 

INGREDIENTE

  • 4 lamai (plus zeama de la inca o lamaie daca e necesar)
  • 5 lingurite cu varf de sare de mare
  • cateva frunze de dafin
  • cateva boabe de piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lamai conservate (preserved lemons):

Lamaile se spala bine dupa care se sterg cu un prosop si se taie in cruce insa nu pana la capat, doar pe trei sferturi din lungime. Desfacem usor lamaia si punem in fiecare lamaie cate o lingurita de sare, dupa care o strangem in mana, pentru a-si recapata forma.

Punem un strat de sare pe fundul borcanului, asezam lamaile in borcan si le presam in asa fel incat sa isi lase zeama si sa incapa toate patru in borcan. Daca este necesar, mai completam cu zeama de lamaie pana cand lamaile sunt acoperite complet. Adaugam frunzele de dafin si boabele de piper, punem borcanul in camara si.... asteptam 4-6 saptamani. In primele zile mai scuturam putin borcanul pentru ca sarea sa se dizolve si sa se distribuie uniform.

Inainte de folosire, lamaile se trec printr-un jet de apa rece, pentru a inlatura gustul sarat.

Sunt perfecte pentru o tagina de pui sau miel, sau chiar pentru a le folosi in umplutura pentru pui, ori pentru un sos cu iaurt si menta, sau asa cum spuneam mai sus - o salata de cous-cous.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Lamai conservate (preserved lemons)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Lau 1

24.10.2011, 13:40

interesant

MotanLaOale 1

24.10.2011, 15:45

diaconta 1

24.10.2011, 16:07

o metoda interesanta de conservare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Lamai confiate