Lapte de pasare

de lira in Dulciuri, 20 Sep 2010 | 8001 vizualizari

 

Fara prea multa vorba, laptele de pasare este poate unul din deserturile preferate, mai ales baut rece intr-o zi calduroasa de vara... si e de 10 ori mai bun daca aveti ocazia sa folositi lapte de casa. Ce bine e sa iti amintesti de copilarie.........

 

INGREDIENTE

  • 2 l lapte
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • coaja de la o portocala sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Laptele se pune intr-o oala la fiert.

Albusurile se bat spuma tare.

Cand laptele a fiert, se adauga albusurile batute cu o lingura de supa si se lasa putin sa fiarba, intorcandu-le de pe o parte pe ceealalta, dupa care se scot din lapte.

Intr-un castron punem galbenusurile de la cele 5 oua impreuna cu zaharul si le amestecam bine. Coaja de portocala se razuieste si se adauga peste galbenusuri.

Galbenusurile se adauga peste lapte si se mai lasa un minut amestecand in continuu

La sfarsit adaugam "galustele" din albusuri inapoi in lapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

lilik 1

20.09.2010, 23:21

spre rusinea mea nici eu nu am gustat vreodata,dar cred k e bun si iti las 5f

mimmi 1

21.09.2010, 16:59

Ce bun e....nu am mai mancat de mult timp,asa ca trebuie facut !

Laly 1

21.09.2010, 17:56

Bun,vin si eu la o portie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu nuca