Lapte de pasăre

de gaby_duceag in Dulciuri, 30 Mai 2010 | 106959 vizualizari

 

Am citit ieri reţeta într-o revistă..azi am vazut-o postată de Nadina şi cum n-aveam nimic dulce preparat in casa...am executat-o

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă
  • 1 l lapte
  • 3-4 plicuri zahăr vanilat
  • 10 linguri zahăr
  • 2 linguri amidon alimentar
  • frişcă pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasăre:

Laptele se pune la fiert. Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă 5 linguri zahăr. Se bat pâna se-nţepenesc în castron. Când laptele a dat în clocot se opreşte focul şi se iau cu lingura " bulgări" din albuşurile bătute adăugându-se în laptele fierbinte. Se lasă 4-5 minute întorcandu-se pe ambele parţi. Se scot într-o strecurătoare.

Gălbenuşurile se mixează cu zahărul ramas şi  amidonul şi se adaugă în lapte. Se pune din nou la fiert amestecându-se până la îngroşare.

Se repartizează bulgăraşii în boluri, se toarna sos (dupa ce s-a răcit, bineînteles ) şi se decoreaza cu frişcă.

 

Claaar că n-am avut răbdare sa-l las la frigider. E un desert foarte fin şi rapid ;)

 

TIPS-URI

1

în lapte am mai adaugat 2 linguri pline cu zahăr; mie-mi place mai dulce

2

ce frumos absorb bulgăraşii sosul de zici ca-s sugative :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasăre" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu glazura oglinda (mirror glaze)