Limba de vitel cu praz si masline

de Panacris in Mancaruri cu carne, 18 Mar 2012 | 12776 vizualizari

 

Weekendul asta m-am axat pe vitel!

 

INGREDIENTE

  • limba de vita 1 bucata
  • praz 1 kg
  • foi de dafin 2 bucati
  • masline negre cu samburi 300 g
  • sare iodata
  • piper proaspat macinat
  • pasta de rosii 100 ml
  • zeama de lamaie 50 ml.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Limba de vitel cu praz si masline:

Limba se spala si se pune la fiert in apa rece, fara sare. Se lasa la fiert la foc mediu cca. 1 ora. Apoi se scoate si calduta se curata de pielita alba. Se taie bucatele mici. Intre timp prazul se curata, se spala si se taie rondele, se pune la dinstuit in putin ulei si apa, la foc mic, neacoperit. Se adauga  bucatelele de limba,foile de dafin, sosul de rosii, se asezoneaza de sare, piper, se completeaz cu apa, cat sa acopere mancarea si se lasa la fiert cca. 20 de minute la foc potrivit. Maslinele se dau in clocot separat, apoi se scurg si se adauga la mancarica de praz. Se mai lasa sa dea un clocot pana se imbina aromele. Dupa ce s/a stin focul se adauga si zeama de lamaie. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Limba de vitel cu praz si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Laly 1

21.03.2012, 12:20

Sunt pregatita,vin la masa

Panacris 1

21.03.2012, 12:40

Te astept Laly, mai am o portie si ptr tine

Bya Ralu 1

18.08.2012, 16:53

bunnnnnnnnnnnnnnn

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de gasca, cu masline si lamaie