Macrou in sos picant

de epurasha2bb in Peste, 4 Ian 2011 | 6025 vizualizari

 

reteta am facut-o cu ocazia unei provocari lansate de SimonaHaliga, aliso's trials , care mi-e tare draga!

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou
  • 1 ou
  • 10 linguri de faina
  • sare 
  •  piper negru
  • ulei
  • cimbru uscat
  • 1 ardei iute mic rosu (ideal e malaguetta)
  • 1 ardei gras verde
  • 8-10 linguri de pasta de rosii (eu am folosit un borcanel de la mama soacra facut la tara din rosii de curte dulci si amestecat cu ulei si cu ceva ardei rosu si ceapa)
  • 1 fir subtire de praz tanar
  • 1 morcov
  • 1 lamaie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos picant:

Se curata macroul de intestine, se spala, se indeparteaza capul si sira spinarii!

Se pregateste o marinata intr-un castron nemetalic din cateva linguri de ulei, asa cat sa acopere putin macroul, sare, piper, cimbru uscat, o lingura de zeama de lamaie, si putin praz taiat rondele. Se lasa la rece cel putin o jumatate de ora.Cat timp sta macroul la rece in marinata noi curatam un morcov de coaja si o tija de praz pe care o taiem exact de lungimea morcovului si le punem la fiert impreuna.Apoi tocam prazul rondele si ardeiul verde, ardeiul mic rosu iute si usturoiul marunt de tot.

Le punem la calit impreuna in 2 -3 linguri  de ulei incins mai putin ardeiul iute care se pune la sfarsit si nu in intregime , cateva rondelute le pastram pentru final ca decor.Cand s-au inmuiat legumele noastre in tigaie adaugam si pasta de rosii, amestecam si mai lasam pe foc inca putin, maxim un minut, amestcand din cand in cand.Se adauga cimbrul uscat  , se amesteca si se opreste focul.

Scoatem macroul din marinata , punem in mijlocul fileului morcovul care a fiert intre timp  crapat pe mijloc si in mijlocul morcovului tija de praz.Inchidem marginile si le ajutam cu scobitori sau sfoara.Apoi tavalim macroul prin faina si ou batut si iar faina si il prajim la foc mediu in ulei incins.

Scoatem ruloul umplut, ii indepartam scobitorile si-l sectionam in mici rondele. Servim cu sosul nostru picant alaturi si cu mici bucatele de ardei rosu iute si de praz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Marinata de peste