Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor

de Bya Ralu in Aperitive / Garnituri, 27 Mai 2015 | 5293 vizualizari

 

O nebunie, tare buna!

 

INGREDIENTE

  • malai
  • apa
  • sare,piper
  • branza greceasca(feta) cu verdeturi
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1 ou
  • 1 lingura smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor:

Se pune apa la fiert,cu putina sare,cand incepe sa fiarba apa se adauga malaiul in ploaie amestecand continuu.Se amesteca pentru a nu se forma cocoloase,si se lasa la foc mic sa se faca mamaliga.

Cand este gata se pune intr-o tava un strat de mamaliga,asezam deasupra felii de branza feta cu verdeturi,acoperim cu alt strat de mamaliga.

Se presara parmezan ras deasupra si se da la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute.

Intr-un ibric mai lat,punem apa,lasam sa fiarba,se amesteca repede cu o lingura si se adauga oul(in vartejul care se formeaza amestecand cu lingura),se lasa aduna spre centru cu o lingura albusul imprastiat.Se lasa 1-2 minute.

Se pune mamaliga cu branza pe o farfurie,deasupra punem oul posat,presaram cu sare si piper,iar pe farfurie am pus smantana.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada din omleta a la Dana