Mamaliguta cu branza si smantana

de FlaviaD in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2013 | 4475 vizualizari

 

Daca doriti o mancarea clasica care sa va aduca aminte de copilarie, va propun mamaliguta cu branza si smantana. Ce-i drept se face usor si cred ca nimeni nu poate da gres cu asta. Asta am pregatit pentru pranz :)

 

INGREDIENTE

  • 200 g malai
  • 2 cani de apa
  • cateva felii de branza sau cas
  • smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Pentru mamaliguta am pus apa la fiert cu un praf de sare, iar cand apa a ajuns aproape de punctul de fierbere, am adaugat malaiul in ploaie. Am mai intors mamaliga cu o lingura de lemn pentru a omogeniza malaiul si a evita formarea cocoloaselor. Eu am ales sa fac mamaliga sa fie un pic mai tare.

Cand mamaliguta a fost gata, doar am rasturnat vasul pe o farfurie intinsa. Am taiat cateva felii de cas – cine doreste poate folosi un alt tip de branza, eu am ales casul fiindca nu mai mancasem demulticel – si fiecare felie de cas am pozitionat-o sub mamaliga fierbinte.

Am lasat cateva minute pentru ca branza sa se inmoaie de la caldura din mamaliga.

Noi am servit alaturi de cartofi prajiti cu oua ochiuri si smantana. Despre cartofii si ouale prajite nu pot spune ca sunt cea mai sanatoasa sau cea mai slab calorica mancare, insa o data la nu stiu cat timp cred ca mai putem sa ne facem si de cap ca doar oameni suntem cu totii :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Lia_ 1

10.09.2013, 08:27

cu putin unt la mamaliga ... ce mai contau 5 calorii in plus

MotanLaOale 1

10.09.2013, 08:59

FlaviaD 1

10.09.2013, 09:59

Aaaaa...ba da cu unt, fratilor! Mie mi-a scapat Sa fie cu unt si cu ce mai vrea fiecare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv "Taci si inghite"