Mancare de ciuperci

de kamy in Aperitive / Garnituri, 11 Ian 2011 | 6729 vizualizari

 

Nu mai am ca si asta am facut-o de revelion.......

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.ciuperci champignon
  • 1 lg.faina
  • 50 ml lapte
  • 200 gr.smantana grasa
  • sare,piper
  • curry
  • frunze patrunjel sau marar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de ciuperci:

Ciupercile se spala bine,se inlatura coditele si se taie bucati mai mari(in 2 sau 4).

Intr-o tigaie adanca se pun cateva lg.ulei si se pun ciupercile la calit.Se calesc usor,daca isi lasa zeama le lasam sa fiarba pana scade,daca nu(am patit o data de erau f seci,nu stiu de ce)adaugam cca.50 ml apa.Dupa ce scade apa punem 1 lg faina,amestecam bine,punem laptele,amestecam pana se ingroasa,dupa care adaugam smantana,sarea,piperul si curry dupa gust.Lasam sa dea in cateva clocote amestecand continuu,oprim focul si punem multa verdeata.

Se poate servi cu snitele,friptura,carnati sau cu ce dorim,chiar si asa simplu,rece sau cald.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de ficatei in frunze de leurda