Mazare pentru iarna conservata in saramura

de Constelatialeu in Conserve, 21 Iun 2020 | 6696 vizualizari

 

Am reusit sa culeg mazarea, asa printre picaturi, e buna si ploaia asta, dar deja se intrece cu gluma....M-am inspirat de la Merisor, pana acum puneam mazarea fiarta la congelator, anul asta am vrut sa o pun in borcane si asa am si facut. Am avut ajutor de nadejde, eu am adunat-o din gradina cu tot cu radacina, iar Vali a avut treaba serioasa, sa culeaga pastaile de pe vrej, apoi sa le desfaca.

 

INGREDIENTE

  • 3,400 kg boabe de mazare
  • 2,300 l apa
  • 2 linguri mai pline cu sare grunjoasa
  • borcane de 800 g
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare pentru iarna conservata in saramura:

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi.

Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se scurg de apa.

Se pune la fiert apa, cand incepe sa fiarba se adauga sarea, se amesteca sa se topeasca si se asteapta sa atinga iar punctul de fierbere. Se adauga mazarea si se fierbe cca 15 min, se inlatura spuma formata. Boabele de mazare trebuie sa fie patrunse dar nu foarte inmuiate.

Cat timp fierbe mazarea sterilizam borcanele, le spalam si apoi le bagam in cuptorul bine incins ( focul stins dupa ce am incins bine cuptorul), le lasam sa se usuce. Apoi le scoatem si asa fierbinti, le umplem cu mazarea fiarta, apoi adaugam apa in care au fiert, pana la nivelul unde incepe filetul borcanului. Se capacesc si se asaza intr-o cratita incapatoare, pe fundul cratitei se asaza prosoape de bucatarie, apoi se asaza borcanele, se pune cratita pe foc si umplem cu apa pana raman doua degete pana la capac.

Se lasa la fiert cca 7 min de cand incepe sa fiarba apa. Se stinge focul si se lasa pana a doua zi sa se raceasca, apoi se depoziteaza in beci sau camara, dupa caz. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare pentru iarna conservata in saramura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Merisor 1

23.06.2020, 20:28

Bine îți va prinde mai târziu! Am pus și eu câteva borcane, dar sub formă de mâncare, nu simplă.

mihaelar63 1

02.07.2020, 00:26

Bravo !!! Buna va mai fi la momentul potrivit !!!!

Ancutsa 1

20.07.2020, 16:31

Tare buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in suc propriu