Miel cu masline şi garnitura de mazare

de kukibella in Oaie, 9 Feb 2012 | 3429 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpa de miel(de preferinta fara os)
  • 6-7 catei de usturoi
  • 450 gr.roşii ın suc propriu
  • 1 1/2 lingura bulion de ardei uşor picant
  • cimbru,rozmarin,piper negru,sare
  • 150 gr masline negre
  • un pahar de vin roşu sec
  • frunze de dafin
  • ulei de masline
  • 450 gr.mazare
  • 200 gr.arpagic
  • 1/2 legatura marar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu masline şi garnitura de mazare:

Carnea se condimenteaza, se stropeşte cu vin, se adauga putin ulei de masline şi se lasa aprox. 20 min.la rece. Dupa 20 de min. se aseaza ıntr-un vas. Se adauga roşiile, usturoiul taiat, maslinele, pasta de ardei şi frunzele de dafin.

Se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptor ptr.aprox.140 de minute. Spre sfarşitul coacerii se ınlatura folia de aluminiu.

Mazarea se fierbe 5-6 minute ın apa clocotita cu sare. Arpagicul se fierbe 12-14 minute ın apa clocotita cu sare.

Se pune ıntr-o cratita ulei de masline şi dupa ce s-a ıncins putin se adauga arpagicul scurs. Se lasa aprox.2 minute şi se adauga mazarea. Acoperim cu un capac şi mişcam cratita ca sa se amestece mazarea cu arpagicul. Dupa aprox.4 minute adaugam mararul tocat şi mai lasam 2 minute

TIPS-URI

1

se poate folosi mazare din conserva sau din congelator

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu masline şi garnitura de mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

mena29 1

10.02.2012, 15:03

Buuuuna mancarica asta si vreau si mamaliguta

mihaelar63 1

10.02.2012, 15:06

Da , foarte gustos

kukibella 1

10.02.2012, 15:37

MULTUMESC PTR. APRECİERİ...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare, cu cascaval pane