Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita

de oanapl in Ficat, 24 Aug 2017 | 4294 vizualizari

 

Vă invit să încercați o rețetă delicioasă de aperitiv, cu ficăței de pui și ouă de prepeliță.

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 200 g făină
  • 1 praf sare
  • 100g unt
  • 1 ou
  • 6 linguri apă rece
  • umplutură:
  • 400 g ficat de pui
  • 1 ceapă mică
  • 70 g pastramă de porc
  • gogoșari murați
  • sare
  • piper negru macinat
  • 12 ouă de prepeliță
  • 3-4 linguri ulei
  • 20-30 g cașcaval
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita:

Cerni făina, amestecată cu un praf de sare și adaugi untul tăiat cubulețe și amesteci până când obții un aluat sfărâmicios, apoi adaugi oul bătut și apa rece și frămânți până când obții un aluat moale și maleabil. Pui aluatul în folie alimentară și îl lasi la rece pentru minim 30 de minute.

Intre timp, pregatești umplutura.

Speli ficățeii și îi tai bucăți mici, dar nu mărunt și îi pui la fiert în apă cu sare pentru câteva minute (pentru a elimina sângele). Îi scurgi de apă și îi clătești.

Tai cubulețe mici pastrama și o pui într-o tigaie în uleiul încins, la foc potrivit. Adaugi ceapa tocată mărunt, ficățeii și un pahar de apă. Adaugi sare și piper și lași să fiarbă la foc mic până când scade apa, iar ceapa și ficățeii sunt bine pătrunși. Mai adaugi sare dacă e cazul și lași tigaia deoparte.

Preîncălzești cuptorul la 180 grade C și pregătești o formă pentru tarte.
Întinzi o foaie subțire din aluat și decupezi cercuri (diametru de 10 cm).
Pui câte un cerc de aluat în fiecare cuib al formei de tartă, adaugi ficățeii sotați, dar lași puțin loc deasupra pentru oul de prepeliță.
Tai fâșii subțiri din gogoșarul murat și adaugi peste compozitia de ficăței.
Pui la cuptor pentru 15-20 de minute, apoi scoți tava și adaugi câte un ou de prepeliță deasupra compoziției de ficăței și mai lași pentru 10-15 minute, până când oul este bine făcut. Scoți tava, presari cașcavalul ras și mai lași 2 minute să se topească.
Servești mini tartele calde.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ficatei si oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Parfait de ficat de pui cu stafide si vin dulce