Mini tarte cu lamaie si bezea

de Catalina L in Dulciuri, 2 Iul 2016 | 2744 vizualizari

 

Sunt excelente !
Crema de lamaie este recomandat s-o pregatiti o zi înainte, ca sa fie rece.
Daca va ramane, o puteti pastra intr-un borcan inchis etans timp de o saptamana, la frigider.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat: 16 mini tarte

  • 220 g de făină
  • 125 g unt moale
  • 1 ou
  • 75g zahăr pudră
  • 30 g migdale măcinate
  • sare

Pentru Lemon Curd (fără unt):

  • sucul de la 3 lămâi de preferință organice (aproximativ 15 cl de suc)
  • 2 oua intregi si 2 galbenusuri
  • 140 g zahăr pudră
  • 1 lingura de amidon de porumb
  • coaja de lamaie

Pentru bezeaua italiană:

  • 35 g de apă
  • 120 g de zahăr
  • 2 albușuri de ou
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu lamaie si bezea:

Se prepară Lemon Curd-ul:

Într-un castron, se bat ouale cu zaharul. Se adauga coaja, sucul de lamaie si amidonul diluat în puțină apă. Se toarnă amestecul obtinut intr-o cratiță, Se fierbe la foc mic pana se ingroasa- aproximativ 5 minute.Atentie crema se atașează rapid ... se amestecă bine cu un tel. Se lasa sa se raceasca amestecand din cand in cand . Acest preparat se poate pastra timp de aproximativ o saptamana in frigide. într-un borcan etans.

Se prepară aluatul: 

Ingredientele pentru aluat trebuie sa fie la temperatura ambianta. 

Se toarnă făina în ploaie într-un recipient. Se adaugă restul de ingrediente si se framanta cu robotul sau cu mana până când obtinem un aluat neted. Lăsați aluatul timp de o oră în frigider. 

Intindeti aluatul pe o suprafata presarata cu faina, decupati-l si puneti-l in formele de mini tarte. 

Înțepați cu o furculiță fundul formelor. 

Se dau la cuptor si se coc 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180 ° C până se rumenesc. 

Lăsați să se răcească.

Se prepară bezeaua italiană:

Se toarnă zahărul și apă într-o cratiță și se aduce la fierbere . Verificați temperatura cu o sondă .

Cand zahărul ajunge la 100 ° C, începeti sa bateti spuma albusurile la puterea maximă .

Când ajunge la 121 ° C, reduceti viteza mixerului și adaugati in albusuri treptat siropul de zahăr .

Cand este incorporat, bateti albusurile la viteza maxima timp de 5 minute. apoi reduceti viteza și le bateti in continuare pana se răcesc complet. Puneți bezeaua într-o pungă de patiserie echipata cu un vârf de stea.

 

Montare : 

Se împarte crema pe fondurile de tartă .

Se decorează cu bezea sau nu :) .

Coloram bezeaua cu ajutorul unui pistol cu gaz.

Dati la rece si asteptati 2-3 ore inainte de a servi.

Pofta Buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu lamaie si bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite aromate a la Robert