Mititei cu cartopfi la cuptor

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 4 Mai 2020 | 5897 vizualizari

 

 Duminica, mai, ploaie, stat obligatoriu in casa. Am primit mici proaspeti pe placul meu din carne de porc si vita. Nici prea condimentati, nici prea usturoiati, numai buni. Nu este o reteta de postat in sine, dar poate se inspira si altii de la mine. Am dorit sa ocolesc prajirea si folosirea de prea mult ulei.

 

INGREDIENTE

  • 6 mititei mari
  • 6 cartofi
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei cu cartopfi la cuptor:

  1. Cartofii se curata, se spala si se taie in felii pe lungime.
  2. Puteti sa-i taiati si rondele daca doriti.
  3. Se pun cartofii in tava si se sareaza. Adaugati ulei, piper, patrunjel tocat.
  4. Turnati deasupra cartofilor o cana cu apa si dati la cuptor. Eu am pus la 220 grade C.
  5. Dupa 20 minute cand apa incepe sa scada si cartofii sunt patrunsi se pun mititeii.
  6. initial am vrut sa rup mititeii in doua, fiind prea lungi. Am observat ca-si pierd identitatea ;D . Semanau cu chiftelute nereusite :D .
  7. Lasati sa se rumeneasca mititeii .. .si gata.
  8. Serviti mititeii cu cartofi alaturi de salata preferata.

                             Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Prin prepararea la cuptor a mititeilor si a cartofilor am dorit sa ocolesc prajirea si folosirea de prea mult ulei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei cu cartopfi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gulas de oaie