Moelleux à la noix de coco

de Sylvia in Prajituri, 7 Mai 2010 | 4702 vizualizari

 

Este o prajitura foarte usor de realizat si gustoasa, copiii o adora, una din retetele clasice ale bucatarie franceze. Dincolo de titlu :) este una din cele mai simplu de realizat prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 230 grame de faina,
  • 150 grame de zahar,
  • 150 grame de unt,
  • 150 grame de cocos,
  • 4 oua,
  • un pahar de lapte ( 200 ml am pus eu )  ,
  • zahar vanilat sau esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux à la noix de coco:

Se amesteca  galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si  faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.

  Separat se bat albusurile spuma cu zaharul ramas pana obtinem o compozitie densa ca si pentru bezea.

   Se amesteca cu grija cele doua compozitii si se pun intr-o tava pentru tarta unsa bine cu unt in prealabil.

   Se coace in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute in functie de cuptor . Se serveste calduta si este delicioasa, fiind o prajitura simpla perfecta la o cana de ceai. Va doresc pofta buna .

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux à la noix de coco" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Alba ca zapada