Muraturi asortate cu ghimbir

de epurasha2bb in Muraturi, 2 Aug 2010 | 12348 vizualizari

 

arata foarte bine si sunt perfecte alaturi de o friptura

 

INGREDIENTE

  •  1 sfecla rosie cubulete,
  •  1 conopida buchetele,
  •  6 gogonele intregi sau jumatati,
  •  3 morcovi rondele,
  •  1 ghimbir bucatele,
  •  1 telina radacina si frunze,
  •  1 ceapa rosie rondele,
  •  8 gogosari rosii bucati,
  •  1 gutuie felii,
  •  1 capatana de usturoi.

Zeama :

  •  boabe de piper,
  •  boabe de mustar,
  •  1 cana otet,
  •  3 l apa,
  •  2,5 linguri de sare mare,
  •  2 cani zahar,
  •  3 frunze de dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi asortate cu ghimbir:

Se spala bine legumele care trebuie sa fie proaspete, fara negrituri. Se curata de coaja morcovii, telina, ghimbirul, sfecla si gutuia.Se scot semintele de la gogosar si se taie felii. Se taie sfecla cubulete si cateva inimioare, apoi telina si gutuia felii subtiri, morcovii rondele, ghimbirul cubulete, ceapa rosie se curata de frunzele uscate si se taie rondele mari. Conopida se curata de frunze si cotor si se desface in buchetele mici. Usturoiul se curata de frunze si se desface in graunti.

Se pregatesc borcanele, uscate si curate. Se aseaza pe fundul fiecarui borcan felii de gutuie si cubulete de ghimbir. Se indeasa bine legumele, lasand pe exteriorul borcanului cate o inimioara de sfecla si alternand pe cat posibil culorile. Se face apoi zeama din apa cam 3 l cu 2 linguri si jumatate de sare grunjoasa, o cana de otet si 2 de zahar. Se adaga boabele de mustar si cele de piper, cam cate o lingura plina din fiecare, apoi 3 frunze de dafin. Se amesteca pana se topeste sarea si zaharul, se da un clocot apoi se lasa sa se raceasca. Se adauga cu un polonic peste legume cand este calduta. Se umplu, se pun capacele, se acopera cu o paturica si cand s-au racit se baga la rece la camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi asortate cu ghimbir" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Julie 1

03.08.2010, 09:35

Mmm! muraturi! Cu ghimbir nu am incercat!

silvi0ara 1

03.08.2010, 10:41

Arata tare bine.

epurasha2bb 1

03.08.2010, 12:08

multumesc, mie mi-au placut cel mai mult astea

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata de toamna