Muraturi in otet

de laura_n in Muraturi, 21 Oct 2013 | 4099 vizualizari

 

M-ati disperat, m-ati innebunit, m-ati terminat cu muraturile voastre si cu salatele care mai de care mai apetisante.
Na, mi-am facut si eu si au iesit super. Si mai fac.
Simo scumpa, mi-a adus anul trecut niste muraturi de le tin minte pe viata.De la ea am invatat sa le fac colorate. Si am mai invatat ceva de la ea, dar va spun la tipsuri.
Acu' nu dati fuga direct la tipsuri :)))

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati medii telina
  • 4 bucati sfecla rosie
  • 5-6 morcovi subtiri
  • 1 conopida mare
  • otet
  • sare
  • mix condimente: seminte mustar, seminte marar, piper boabe, coriandru, cuisoare, foi dafin, chilli, ienibahar.
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi in otet:

Curatam si spalam legumele. Feliem telina si sfecla, morcovul il taiem rondele sau bucati mai mari, conopida o desfacem buchetele.

Spalam borcanele bine, si punem in fiecare borcan cate o lingurita sare, 1-2 lingurite condimente, 4 linguri otet. Asezam in borcane din fiecare legume, apoi turnam apa sa le acopere. Punem capacele si infiletam bine.

Punem la fiert o cratita plina cam 3-4 cu apa. Asezam borcanele si lasam sa fiarba cat 10 - 15 minute. Lasam borcanele sa se raceasca in cratita.

Dupa ce s-au racit de tot, le scoatem si le stergem. Le depozitam intr-un loc rece.

Sunt dementiale: tari, crocante, acre, gustoase!

Aveam emotii ca voi da gres ca si cu castravetii, dar au iesit super!

 

 

TIPS-URI

1

tot de la Simo am invatat sa acopar capacele de la borcane. Eu am folosit hartii mari de briose. Astfel sunt ferite de praf si arata si mai bine.

2

feliile de telina sau sfecla nu trebuie sa fie groase dar nici foarte subtiri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi in otet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Valclaudia 1

22.10.2013, 17:23

m-ai omorat cu muraturile astea!

laura_n 1

22.10.2013, 17:44

Claudia, iti dau ca sa iti revii

diaconta 1

22.10.2013, 23:29

adica cam cat de groase sa fie? ca eu n-am inteles,de groase sa nu fie subtiri sau cum??))))))))

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Muraturi asortate