Musuroi de cartita

de Rahela Velicu in Dulciuri, 2 Feb 2016 | 3787 vizualizari

 

O prajitura delicioasa care se face foarte usor. Aceasta reteta o veti gasi si pe blocul meu http://noiinbucatarie.ro/musuroi-de-cartita/ 
 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet mix pentru Musuroi de cartita
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 400 ml lapte + 30 de ml lapte pentru blat.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Mixul pentru blat, untul, ouale si 30 ml lapte se mixeaza pentru 5 minute. Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit pentru 25-30 de minute.

Se lasa la racit.

Pe suprafata blatului se traseaza un cerc la o distanta la 1 cm de margine. Se scobeste mijlocul blatului si se faramiteaza. Aceste faramituri se vor pune deasupra prajiturii.

In scobitura facuta in blat se aseaza 3 banane taiate pe jumatate de-a lungul lor.

Intr-un vas punem mixul pentru crema si 400 ml lapte si se mixeaza cateva minute pana se ingroasa. Se adauga in aceasta crema si fulgii de ciocolata.

Crema se aseaza peste banane sub forma unei cupole.Imediat presaram  si faramiturile de blat.

Dam la rece pentru 2-3 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita