Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi

de laura_n in Peste, 25 Sep 2013 | 24354 vizualizari

 

Cea mai buna mancare...pentru mine! si asa aveam o poftaaa...mama,mama!
si nu de alta, dar voi pizza in sus, pizza in jos. se satura omul de atata...pizza :)))))

 

INGREDIENTE

  • 1 novac proaspat, curatat si spalat
  • malai
  • condimente peste
  • sare cu ierburi
  • ulei pt prajit
  • 4-5 catei usturoi
  • 3-4 lg ulei masline
  • o rosie coapta tare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi:

Pestele se curata, se spala si se taie in felii groase cam de 3 cm. 

Intr-un castron, punem malaiul, adaugam o lingura condimente peste si rajnim putina sare cu ierburi. Amestecam bine si trecem fiecare felie de peste prin acest amestec.

Pregatim o tigaie mai mare, turnam ulei cam de doua degete si punem la incins. Asezam in tigaie feliile de peste, cu atentie sa nu sara din ulei, acoperim tigaia cu un capac si lasam la prajit, la foc potrivit, cam 10 minute pe fiecare parte. Intre timp, punem apa la fiert, cu un varf de sare pentru mamaliguta si curatam usturoiul.

Intr-un recipient inalt si ingust, taiem usturoiul, adaugam uleiul de masline, un pic de sare si rosia spalata si taiata in doua. Bagam blenderul in actiune si mixam bine, bine. Dam sosul la frigider.

Turnam malaiul in apa si amestecam bine bine, lasam la fiert, amestecand din cand in cand. Cand este facuta, o rasturnam intr-un vas.

Servim pestele prajit cu sos de usturoi si mamaliguta calda. O nebunie!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 2o lei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Novac prajit, cu mamaliguta si sos rosu de usturoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

MotanLaOale 1

25.09.2013, 18:04

bun bun

Rocsi 1

25.09.2013, 20:00

FlaviaD 1

04.10.2013, 20:03

Dar ce bunatati avem noi aici

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Macrou cu lamaie