Nuci cu crema de vanilie

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Ian 2013 | 7222 vizualizari

 

Dragii mei va urez sa aveti parte de o delicioasa petrecere de revelion, sa incepeti anul cu voiosie si sa aveti parte de un 2013 asa cum vi-l doriti. La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • pentru nuci
  • 250 gr unt
  • 100 gr zahar tos
  • 300 gr faina
  • 100 gr nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • pentru umplutura:
  • crema de vanilie pe care o faceti dupa reteta clasica
  • sau folositi cu incredere pudding de la dr Oetcker de vanilie sau ciocolata, sau vestitele creme pentru prajituri de la dr. Oetcker...(nu dati cu parul...mie imi plac si nu consider ca "vaiiiii...murim")
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci cu crema de vanilie:

Incingeti cuptorul la 170 gr sau treapta 2 spre 3.

Ungeti fiecare formita (pentru prima tura de coji de nuci :P) cu putin unt sau margarina pentru prajituri. 

Amestecati toate ingredientele pentru nuci, framantati  bine pana ce tot amestecul se transforma intr-o bila de aluat. Apoi, cu migalosenie :)), luati o bucatica din aluat, fix cat puteti lua cu doua degetele... o bucatica de aluat cat o margea :)) si umpleti, de fapt faceti mulajul fiecarei formite de nuca. Asezati formele in tava mare si dati la cuptor cateva minutele. Trebuie sa puneti putin aluat in formite, deci fix sa faceti mulajul acestora sau mai exact doar o pojghita de aluat...

La copt, aluatul va creste putin suprafata va deveni ferma dar moale in acelasi timp. Nu trebuie lasate prea mult la cuptor chiar de aveti senzatia ca nu sunt copate. In caz contrar se vor usca prea tare. Scoateti fiecare coaja de nuca din formita si lasati-le la racit. Procedati la fel pana terminati intreaga cantitate de aluat. 

Cand s-au racit complet puneti cate o lingurita din crema facuta dupa instructiunile de pe pachet... uniti cate doua coji de nuca si rostogoliti-le apoi prin nuca macinata pe margini. Le mai puteti pudra cu foarte putina cacao sau cu zahar praf. 

E important sa le umpleti azi si sa le consumati a doua zi... se vor inmuia exact cat trebuie si vor fi...mmmmm......

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (19)

alice_ciobanu 1

14.01.2013, 15:56

Formele astea le-am luat din Dedeman, taion bucatarie...26 de formite intr-un pachetel....vreo 15 ron cred am dat...

Krystyan Trendy 1

30.11.2013, 10:10

delicioase nuci

Rahela Velicu 1

07.07.2021, 20:37

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem