Omleta spaniola – Tortilla

de MOKUSKA in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2014 | 13929 vizualizari

 

Nu pot sa va spun cu exactitate daca aceasta este reteta originala, dar cu siguranta este una foarte reusita si satioasa.

 

INGREDIENTE

  • 3 carnati picanti
  • 5 oua
  • 3 cartofi medii
  • 1 ceapa medie
  • sare
  • piper
  • 100 ml ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta spaniola – Tortilla:

Cartofii si ceapa se curata si se spala. Ceapa se toaca marunt, cartofii cubulete foarte mici iar carnatii felii  nu foarte subtiri. Uleiul se pune la incins intr-o tigaie si toate ingredientele se varsa peste. Se lasa la calit, pana se inmoaie cartofii (atentie, sa nu se sfarame, eu am lasat 5 minute sub capac), la foc mic. Dupa ce ingredientele s-au calit, uleiul se scurge pana la ultima picatura si tigaia se pune inapoi pe foc.

Ouale cu praf de sare si piper se bat foarte bine, se varsa peste ingredientele inabusite si se lasa sub capac la foc foarte mic pana se vede ca ouale s-au inchegat bine si deasupra, dupa care se intoarce omleta cu ajutorul capacului sa se rumeneasca si pe partea cealalta.

TIPS-URI

1

sa serviti cat este calda omleta, este mult mai gustoasa

2

carnatii sa nu fie foarte uscati, altfel riscati sa se faca jumari

3

noi am servit langa salata de cruditati

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta spaniola – Tortilla" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

07.07.2014, 22:34

Super..Am zis ca o sa pregatesc si eu pentru ai mei candva

mirela0911 1

08.07.2014, 14:46

Mada22 1

09.07.2014, 22:22

buna reteta---- si eu o fac mai mereu mai ales dimineata merge ca mic dejun...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Carnati de Plescoi in aluat