Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)

de adayo75 in Fructe de mare, 17 Oct 2013 | 5621 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti fierti (se gasesc de cumparat )
  • 4 creveti proaspeti (sunt cei de culoare gri )
  • 150 gr de scoici
  • 1 sepie curata
  • aproximativ 400 gr de orez
  • un ardei gras verde
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei
  • patrunjel
  • lamaie
  • sare
  • piper
  • azafran (daca nu se gaseste se poate inlocui cu colorant alimentar )
  • PENTRU SUPA DE PESTE :(trebuie sa fie 1 litru)
  • o jumatate de ceapa
  • un ardei verde potrivit
  • o capatana de peste
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare (Paella de marisco):

Prima data facem supa - Intr-o oala punem la fiert toate ingredientele pentru supa si lasam sa fiarba pana cand zeama capata o culoare galbuie  ,dupa ce a fiert strecuram si oprim doar zeama ramasa (trebuie sa fie aproximativ 1 litru)adaugam sare si piper dupa gust si o lasam deoparte.

in oala specifica pentru paella (puteti folosi alta oala care nu lipeste),se pun cele 4 linguri de ulei si usturoiul taiat cubulete.

Se lasa la calit pana ce usturoiul capata o culoare mai inchisa, deasupra  se adauga ardeiul taiat cubulete si sepia taiata cubulete, se lasa la calit  10 minute la foc potrivit .

Dupa ce au trecut cele zece minute se adauga supa de peste, orezul, scoicile si crevetii (si cei fierti si cei proaspeti) si se lasa la foc potrivit circa 10 minute (atentie cratita in care faceti nu trebuie sa lipeasca ,pentru ca in cele 10 minute cat fierbe orezul nu se mesteca )

Dupa ce orezul este fiert (trebuie sa incorporeze toata supa ),adaugam colorantul, un varf de lingurita ,sare, ,piper si patrunjel.

IL LUATI DE PE FOC SI IL ACOPERITI CU UN ZIAR CIRCA 15 MINUTE. SE SERVESTE CU LAMAIE.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare (Paella de marisco)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare gratinate