Pachețel din tortilla cu Mozzarella pane și pastramă afumată

de Satisfyyourcravings in Sandvisuri, 12 Dec 2012 | 3477 vizualizari

 

Aceasta este una din variantele de sandviș pe care prefer să le pregătesc pentru prietenul meu în zilele lucrătoare. Este simplu de făcut și nu durează foarte mult. În plus, este ușor de consumat și consistent.

 

INGREDIENTE

  • 100 grame Mozzarella tăiată felii
  • 1 ou
  • puțină sare
  • 4 linguri pesmet
  • 1 lingură făină
  • 1 lingură ulei
  • 4 felii pastramă afumată de vită
  • 1 tortilla
  • o bucată mică de castravete (20 grame) feliat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachețel din tortilla cu Mozzarella pane și pastramă afumată:

Oul se bate cu puțină sare, ca pentru omletă. 

Pesmetul și făina se așează în farfurii puțin adânci.

Se îmbracă feliile de mozzarella în faină, apoi ou și pesmet și din nou în ou și pesmet. 

Se prăjesc feliile în ulei la foc mediu pentru 1-2 minute pe parte. 

Se așează pe prosoape de hârtie sau un grilaj de metal. 

Se așează mozzarella, pastrama și castravetele în orice ordine doriți. Se aduce marginea dinspre noi spre centru, apoi marginile laterale spre  centru. Se învelește în hârtie de pergament sub formă dreptunghiulară pornind de la un colț, se rulează o dată, apoi de aduce baza hârtiei peste tortilla, apoi se rulează până la capăt. Vârful se rulează în jurul propriei axe pentru a împiedica ingredientele să se împrăștie sau se așează în pungă de hârtie pentru sandvișuri. 

TIPS-URI

1

Combinațiile de ingrediente pentru umplutută pot varia în funcție de preferințe, însă, din proprie experiență, vă recomand să nu folosiți pesto pentru că uleiul nu este absorbit de tortilla și sandvișul va fi uleios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachețel din tortilla cu Mozzarella pane și pastramă afumată" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Quesadilla cu carne tocata