Paine cu unt, lapte si seminte

de Ancutsa in Piine, 7 Mai 2020 | 1656 vizualizari

 

Zilele trecute am pregătit o pâine cu unt și lapte. În vreme ce presăram semințele, mi-a venit ideea să alternez semințele de mac cu cele de floarea soarelui. Și cât de bine mirosea în casă de la untul acela!
„Aluaturi de casă”

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 10 g drojdie uscată,
  • 370 g făină,
  • 150 ml apă caldă,
  • 100 ml lapte (la temperatura camerei),
  • 2 linguri ulei,
  • 45 g unt,
  • 1,5 linguriță sare,
  • În plus:
  • Făină pentru blatul de lucru (aprox 30 g),
  • 1 ou mic,
  • Semințe de floarea soarelui, după gust,
  • Semințe de mac, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu unt, lapte si seminte:

 

Într-un bol sau în bolul de la mixer se adaugă făina, apoi într-o parte drojdia, într-o parte sarea, având grijă să nu se atingă, se toarnă laptele și apa, având grijă ca lichidele să fie calde, nu reci, nici fierbinți. Se adaugă și două linguri de ulei și se începe frământarea. Când coca prinde formă, se adaugă untul. Se frământă până se obține un aluat lucios. Se lasă la dospit până își dublează volumul, într-o oră.

Se presară puțină făină pe masă, se răstoarnă aluatul și se împarte în două bucăți. Se întinde fiecare bucată cu mâinile, într-o fâșie lungă și se rulează. Apoi se răsucesc cele două rulouri.

Se transferă pâinea, cu grijă, într-o tavă cu foaie de copt umezită și stoarsă, apoi se lasă la crescut așa, în tavă, aprox 30 de minute, la loc cald.

Se unge pâinea cu oul bătut în prealabil, se presară semințe de floarea soarelui și semințe de mac.

Se dă la cuptor, la foc mic, 10 minute, apoi la foc mediu încă 25-30 de minute. Se adaugă de la început în cuptor, pe raftul de jos încă o tavă cu 150 ml apă, iar după ce se evaporă apa, se îndepărtează tava.

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/05/paine-cu-unt-lapte-si-seminte.html

TIPS-URI

1

Tips: Când se scoate pâinea din cuptor, se stropește cu puțină apă, se acoperă cu un prosop de bucătărie și abia după ce se răcește, se scoate din tavă și se feliază.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu unt, lapte si seminte" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa