Paine impletita

de Gherca Daniela in Piine, 7 Iun 2018 | 4072 vizualizari

 

Sunt atatea retete minunate si delicioase pentru Picnic, incat am zis sa inscriu si eu reteta de paine pentru: Picnicul Bucatarasilor!

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei de masline
  • Pentru uns:
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri lapte
  • susan
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita:

Intr-un bol punem laptele caldut impreuna cu plicul de drojdie uscata, amestecam putin si lasam sa actioneze timp de 10 minute.

Dupa acest timp, peste lapte punem zaharul, sarea si uleiul de masline, omogenizam putin cu mana si la final punem faina putin cate putin pana formam un aluat omogen si nelipicios.

Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut aluatul frumos, il impartim in 4 parti egale sub forma de bile.

Fiecare bila de aluat o intindem usor cu mainile pana formam un sul, dar nu foarte lung si nici foarte subtire.

 Deci in final obtinem 4 suluri pe care le asezam 2 pe verticala si 2 peste celelalte, dar pe orizontala. Una din parti ramanand deasupra, iar alta pe dedesupt. (Foto)

Dupa ce le-am asezat ca in foto, incepem sa le rasucim doua cate doua, in sensul invers al acelor de ceas, apoi din nou in sens invers, tot 2 cate 2, si din nou in sens invers al acelor de ceas, continuam asa pana terminam, iar capetele ramase le bagam dedesupt obtinand astfel painita impletita.

Transferam painea intr-o tava tapetata cu hartie de copt, o ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte si deasupra presaram susan.

Dam tava la cuptor, la foc iute pentru cca. 30 minute, pana se rumeneste frumos deasupra.

Mmm o nebunie de paine si ce frumos miroase! :x 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine integrala