Paine pufoasa cu susan

de Rahela Velicu in Piine, 19 Feb 2018 | 5600 vizualizari

 

Cea mai buna paine facuta acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingrita de sare
  • 1 lingrita de zahar
  • 1 galbenus+ 1 lingura de lapte
  • seminte de susan
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pufoasa cu susan:

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia in el.

Punem faina intr-un bol si adaugam laptele cu drojdia si incepem sa framantam usor. Adaugam sarea si zaharul si framantam bine aluatul.

Lasam aluatul acoperit cu un prosop de bucatarie pentru 1 ora la dospit in loc calduros ( eu il pun fie in cuptorul cu microunde, fie in cuptorul aragazului cu usa inchiasa).

Impartim aluatul in 2 parti si fiecare dintre cele 2 parti le impartim in 3.

Rulam fiecare parte si vom avea 6 rulouri.

Impletim spic cate 3 rulouri. 

Ungem tavile cu ulei si tapetam cu faina, apoi punem painile in tavi. Acoperim din nou cu prosopul de bucatrie si mai lasam 15 -20 de minute la dospit. 

Batem galbenusul cu laptele si ungem painile. Presaram seminte de susan si dam la cuptorul preincalzit la 150 de grade penru 40-50 de minute sau pana cand este coapta. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pufoasa cu susan" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine Gargarita