Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena

de Andreea Baraboi in Aperitive / Garnituri, 5 Oct 2014 | 3392 vizualizari

 

Este pot sa zic cea mai usoara reteta :P si o poate face oricine , va urez o duminica placuta si sa invit la degustari !

 

INGREDIENTE

  • 250 g lapte
  • 550 g faina
  • 50 g ulei masline
  • 10 g sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 g drojdie
  • 1 ou
  • 1 galbenus pt uns
  • Pt umplutura
  • -cascaval
  • -kaizer
  • gusa afumata
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena:

Laptele  se incalzeste putin, Nu fierbinte !!!!

Adaugam faina intr-un bol si  facem o gaura in mijloc unde adaugam sarea si zaharul.

In alt recipient cu laptele caldut punem drojdia pana se dizolva si apoi o aruncam in gaura din faina. Incepem sa framantam si apoi adaugam si celelalte ingrediente pt aluat si framantam circa 20 min. Trebuie sa ne iasa un aluat lucios si ff  elastic.

Il lasam la loc   calduta pana creste  frumos. 

Apoi il impartim in doua  si intindem foi dreptunghiulare si umplem aceste foi cu cascaval ras, kaizerul taiat foarte fin, si  gusa la fel. 

Le rulam spre exterior si inchidem  capetele si apoi  facem si cealalta foaie la fel.

Impletim  cele doua foite rulate in  doua.

In tava unsa cu ulei adaugam painita si o mai lasam la crescut pt 30 min,

O ungem cu galbenusul  batut spuma si apoi dam la cuptor preincalzit pana ce se rumeneste.

 

TIPS-URI

1

Daca aluatul vi se pare moale , mai adaugam faina, daca e tare mai adaugam lapte.

2

Nu pot sa va zic timpul deoarece nu am stat cu ochii pe cuptor :))))

3

Painita se poate umple cu orice aveti in casa :P

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine umpluta - Trecia di pan brioche ripiena" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine umpluta cu branza