Painici umplute cu branza

de ianculubita in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 5974 vizualizari

 

Niste painici super pufoase,delicioase,excelente in ghiozdanelul copilului la scoala sau la servici;un sandvis gata facut,numai bun de savurat

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 3 cani faina
  • 1 plic drojdie
  • 3 linguri zahar
  • 50 g unt topit
  • 1 ou
  • 1 cana lapte caldut
  • sare
  • Umplutura
  • 250 g branza de orice fel (eu am folosit telemea, ne place mai mult)
  • 2 oua
  • In plus
  • 1 ou
  • 3 linguri iaurt gros sau smantana
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu branza:

Batem oul cu un praf de sare si zahar;drojdia dizolvata cu putin lapte,le rasturnam in vasul cu faina cernuta,incorporam laptele,amestecam bine,daca e nevoie mai adaugam lapte pentru un aluat de paine;framantam aluatul cu unt topit cateva minute iar cand nu se mai lipeste de palme,facem o sfera,acoperim si lasam sa creasca;in acest timp,amestecam branza rasa daca e telemea cu ouale batute

Dupa ce aluatul a crescut,rupem bucati egale,aplatizam in palme,pe mijloc punem 1lingura de umplutura,strangem bine aluatul in jurul umpluturii apoi le punem intr-un vas uns cu unt sau hartie de copt;deasupra painicilor rasturnam oul batut cu iaurt si lasam la cuptor 30-40min iar dupa ce s-au racit putin le scoatem.

TIPS-URI

1

umplutura nu trebuie sa fie moale pentru ca la cuptor va iesi din aluat

2

optional puteti adauga zahar in branza

3

aceste painici pot fi umplute si cu alte ingrediente:diferite preparate calite sau ciuperci

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu branza" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine impanata cu unt si cascaval