Painite cu ceapa si branza

de xana in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2013 | 4015 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 250 gr faina
  • 4 gr drojdie uscata
  • 100 ml apa calduta
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare

Pentru umplutura:

  • o ceapa medie
  • branza rasa(eu am avut un amestec de vreo 3 feluri, cca 150 gr)
  • masline
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painite cu ceapa si branza:

Am amestecat apa cu drojdia si 2 linguri din cantitatea de faina si le-am lasat sa se odihneasca 10 minute pana a format la suprafata bule de aer.

Intr-un castron am pus restul de faina si sarea, apoi am turnat in mijloc amestecul de drojdie si am amestecat cu o lingura. Am pus apoi uleiul si am framantat cu mana timp de 5 minute. Am lasat castronul acoperit cu un prosop ud la loc caldut ferit de curent timp de 45 de minute, pana aluatul si-a dublat volumul.

Intre timp am pregatit ceapa pentru umplutura: am taiat-o fasii subtiri si am calit-o in ulei de masline cu sare si piper pana s-a inmuiat bine dar fara sa se rumeneasca(in jur de 15 min la foc domol).

Cand aluatul a crescut, am intins o foaie dreptunghiulara(mai mult sau mai putin) si am presurat ceapa, apoi branza rasa si maslinele taiate bucatele mici. Am rulat foaia apoi am taiat-o in 10 bucatele pe care le-am asezat intr-o tava unsa cu ulei.

Le-am dat la cuptor timp de o ora aproximativ, la 180ºC.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painite cu ceapa si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine cu iaurt si ou