Paleuri cu bezea

de Bunica in Prajituri, 30 Dec 2012 | 4186 vizualizari

 

Paleurile sunt pentru nepoata mea draga .

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 4 cesti cu zahar
  • 4 cesti ulei
  • 4 cesti faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • coaja de lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100g.nuca macinata
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paleuri cu bezea:

Mai intai ne ocupam de bezea.

Macinam nucile foarte fin.

Albusurile se bat impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana stau pe teluri.

Cu o spatula sau o lingura amestecam bezeaua cu nucile .

Totul se lasa deoparte pana facem compazitia de paleuri.

Se bat cele 4 oua cu zaharul ca la blatul de tort. 

Apoi se adauga usor uleiul mestecand de jos in sus.

La sfarsit se pune faina si zaharul vanilat,coaja de lamaie.

Pe o tava tapetata cu hartie de copt se pun paleurile cu ajutorul unei pungi din plastic.

Pe fiecare paleu se pune deasupra bezea si se da la cuptorul incins in prealabil.

Se tin in cuptor 10-15 minute sau pana se auresc usor pe margine.

Se scot calde din tava.

TIPS-URI

1

Eu am folosit ca masura o ceasca de cafea(este in imagine).

2

Deasupra paleurilor se poate pune(dupa preferinta)nuca sau stafide.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paleuri cu bezea" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura inteligenta (desteapta)