Pariziene cu mere

de Dulciuri cu Georgiana in Dulciuri, 30 Ian 2016 | 6275 vizualizari

 

Bune rau!

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 2 oua
  • 70 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • un plic drojdie uscata
  • esenta vanilie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 6-7 mere
  • scortisoara
  • 3-4 linguri zahar
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu mere:

Am incalzit laptele putin, am topit zaharul si drojdia in lapte. Intr-un vas mai incapator am cernut faina, am adaugat treptat laptele, ouale batute putin, sarea, vanilia si am omogenizat bine. Am framantat putin coca cu uleiul si am lasat-o sa creasca. Am lasat coca putin mai moale, am mai folosit faina cand am impaturit parizienele.

Pana a crescut coca m-am ocupat de mere.Le-am curatat de coaja, le-am dat pe razatoarea mare si apoi le-am calit pe foc impreuna cu cele 3-4 linguri de zaharsi scortisoara. Le-am lasat sa se raceasca.

Cand a crescut aluatul l-am impartit in bilute. Am intins fiecare biluta incercand sa obtin un patrat , am asezat cate o lingura zdravana de mere pe o margine a patratului, latura opusa celei pe care am pus mere am taiat-o in fasii , am rulat aluatul peste mere, apoi si fasiile taiate.

Am mai lasat sa creasca 15 minute, le-am asezat in tava cu hartie de copt si le-am introdus la cuptor aproximativ 20 minute, pana s-au rumenit.

Am scos tava din cuptor si cu ajutorul unei pensule le-am uns cu miere partea superioara.Mierea a dat un luciu foarte frumos.

Am facut pentru prima data pariziene si ne-au placut foarte mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu mere" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta americana cu mere si sos de vanilie