Pasta de rosii cu ardei pentru iarna

de Merisor in Bulion, 18 Aug 2012 | 29094 vizualizari

 

E sezonul rosiilor la tara asa ca am inceput pregatirile de iarna.

 

INGREDIENTE

  • 10Kg rosii coapte
  • 5 Kg ardei de orice fel
  • 8-10 linguri sare
  • patrunjel tocat
  • 5 ardei iuti
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii cu ardei pentru iarna:

Am spalat rosiile, ardeii si patrunjelul si le-am lasat la scurs.

Ardeii i-am curatat de seminte si i-am trecut prin robot.

Rosiile le-am oparit, le-am decojit si le-am trecut prin separatorul de seminte. 

Am amestecat totul intr-un vas de 15 L(tuci) si le-am pus pe foc de lemne la tara. Nu am facut foc mare pentru a le lasa sa fiarba incet. Am amestecat din cand in cand si pe parcurs am pus sarea. Patrumjelul l-am pus la final.

Am fiert pana cand compozitia s-a ingrosat. Mama are o regula si anume: compozitia trebuie sa scada la jumatate, dar eu nu am respectat-o pentru ca folosesc si la ciorbe si am lasat-o mai diluata.

Am sterilizat sticlele le-am asezat pe o masa de metal  am pus compozitia fierbinte in ele si le-am pus capacele. Le-am dus imediat in camara si le-am acoperit cu paturi pentru a se raci treptat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii cu ardei pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii de casa