Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)

de Catalina L in Mancaruri de legume, 28 Iul 2020 | 1577 vizualizari

 

Ce-mi plac pastaile proaspete !!!
Faceti in cantitate mare si congelati portii.
De data aceasta le-am parfumat cu celebra marinata sau sos chermoula
Ideala de facut aceasta marinata cand aveti mult patrunjel sau coriandru si se pastreaza bine la frigider.
Am mixat ierburile cu ulei de masline, un pic de concentrat de rosii, sare groasa, usturoi si am  parfumat cu chimen pudra si paprika.

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg de pastai verzi proaspete
  • 2 cepe verzi
  • 1 rosie enorma (sau 3-4 normale)
  • 1 lingura buna de sos chermoula
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura bulion concentrat de rosii
  • paprika afumata
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi):

Curatati si spalati pastaile.

Curatati si tocati ceapa marunt.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul.

Puneti sosul chermoula si ceapa tocata. Reveniti.

Puneti pastaile curatate si rosia taiata bucatele.

Varsati 2-3 pahare de apa, puneti sare, piper si paprika .

Acoperiti si lasati sa fiarba la foc potrivit 20 de minute.

Amestecati si adaugati apa daca trebuie.

Puneti bulionul si lasati sa fiarba inca 10-20 de minute.

Verifcati de sare si daca pastaile sunt gatite.

Serviti-le simple sau ca garnitura la o carne, sau un peste.

Am congelat o parte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastai verzi cu rosii si sos chermoula (patrunjel tocat cu sare si usturoi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu Aluat Fraged, Crema de Vanilie Fara Coacere si Frisca

ieri la 22:08

Inghetata cremoasa de vanilie - Cea mai usoara si rapida reteta

ieri la 15:31

Tartă fragedă cu nectarine - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 13:13

Cartofi noi cu unt si marar - Reteta ucrainiana pentru o garnitura simpla si gustoasa

pe 21.05 la 19:36

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pastai galbene, cu smantana si usturoi