Paste carbonara

de Aletta in Paste, 13 Iun 2015 | 4560 vizualizari

 

Azi in loc sa profit de vremea placuta de afara, m-am tot gandit ce as putea sa gatesc repede si bun, si am gasit o reteta de carbonara de la (gurita_ta2005) pe care am decis sa o fac.
Am terminat repede, a fost si foarte bun. Chiar Delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 250 g spaghete
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 250 g pancetta
  • 1 galbenus de ou
  • 2 linguri de smantana
  • 2 linguri de parmezan ras
  • sare, piper, busuioc
  • ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste carbonara:

Ceapa se toaca marunt si se pune la calit impreuna cu usturoiul crestat si pancetta cu un strop de ulei de masline. Intr-o craticioara, punem apa cu sarea, iar cand incepe sa clocoteasca  se adauga pastele si un strop de ulei.
Se strecoara de apa, se pune in tigaie peste pancetta.
Intr-un castron se amesteca galbenusul cu smantana, parmezanul si busuioc. Se toarna peste paste, se amesteca si se mai lasa circa 2-3 minute pe foc.

Se condimenteaza dupa gust.

TIPS-URI

1

In loc de pancetta se poate folosi si bacon sau kaizer

2

Se servesc cu parmezan ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste carbonara" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste fusili cu ton, salata si rosii