Paste cu somon

de cristeena20 in Paste, 27 Mar 2014 | 7948 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet de paste (eu am folosit fettucini)
  • 2 felii de somon
  • 4 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 rosie mare
  • sare, piper
  • busuioc proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu somon:

- Fierbem pastele conform instructiunilor de pe ambalaj (in apa cu sare si putin ulei de masline).

- Intre timp somonul care a fost sarat in prealabil il punem pe gratar sa se prajeasca , intorcandu-l pe ambele parti. Il scoatem pe o farfurie si il taiem cubulete mici.

- Pisam usturoiul si intr-o tigaie punem la incins ulei de masline (de buna calitate) si adaugam usturoiul. Il lasam atat pana sa capete o culoare si gust apoi adaugam rosia taiata cubulete mici (sunt bune si rosiile cherry taiate in jumate, dar eu nu am avut). Lasam cca 5-7 minute sa se inmoaie rosiile. Adaugam sare, piper si apoi adaugam somonul . Mai lasam  pe foc cca 5 minute si aduagam busuioc verde tocat marunt. 

- Adaugam pastele scurse de apa (niciodata sa nu spalati pastele dupa ce le.ati fiert).Se amesteca si se mai adauga frunze de busuioc proaspete.

Pofta mare!!!

TIPS-URI

1

Se servesc cu parmezan ras deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu somon" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Farfalle cu somon si verdeata