Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată

de Pur_si_simplu_papa_bun in Aperitive / Garnituri, 12 Iun 2011 | 5897 vizualizari

 

Statul departe de cuptor nu a durat mult, doar câteva zile și m-am apucat de copt. Pateurile acestea sunt simplu de făcut, cu ce umpluturi doriți și sunt o variantă delicioasă de aperitive.

 

INGREDIENTE

  • o pungă de ciuperci congelate
  •  cașcaval
  • un pachet de aluat de foietaj
  • 2 cepe rosii
  •  ardei
  • vin alb si rosu
  • un ou
  • pătrunjel si cimbru verde
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată:


Am tocat legumele și le-am călit în ulei de măsline. Am turnat puțin vin alb pentru aromă și le-am lăsat să fiarbă la foc mic până s-a evaporat tot lichidul, apoi le-am sărat și piperat.
După ce s-a decongelat, dintr-o parte a aluatului am tăiat pătrate de aproximativ 10 cm și din celalaltă, fâșii de 1 cm cu care am făcut marginile pateului. O parte le-am umplut cu ciuperci, iar cele pentru cașcaval le-am lăsat goale. Le ungem marginile cu ou bătut și le coacem 25-30 minute la 180 grade.

Peste pateurile goale am pus câteva felii de cașcaval și le-am lăsat în cuptorul stins, dar încă cald, să se topească.
O ceapă roșie am tăiat-o rondele și am prăjit-o în ulei la foc mic timp de 3-4 minute până devine sticloasă, amestecând des să nu se ardă. Am turnat peste ea puțintel vin roșu, am presărat zahăr și le-am mai lăsat pe foc încă 5 minute amestecând continuu până se caramelizează.
Pateurile cu ciuperci le-am ornat cu cimbru proaspăt și cele cu cașcaval cu ceapă caramelizată. O minunăție!

 Să aveți poftă bună!!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pleurotus cu branza si smantana