Peste cu rosii si sos de portocale

de ianculubita in Somon, 8 Mar 2013 | 3905 vizualizari

 

Daca va place pestele,va recomand aceste 2retete super delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 2buc de peste
  • 1leg.de patrunjel
  • 50ml ulei de masline
  • coaja si zeama de la 1/2lamaie
  • coaja si zeama de la 1portocala
  • 150g rosii cherry
  • 1ceapa mica
  • 2linguri capere
  • sare,piper
  • 1/2lingurita condimente THAI
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste cu rosii si sos de portocale:

Pestele condimentat cu sare si thai,pudrat cu putina faina,il prajim in ulei incins cate 1min pe fiecare parte,apoi il scoatem il punem intr-un vas termorezistent;

in uleiul ramas punem ceapa rondele,sucul si coaja de la citrice,daca e nevoie mai adauga putin zahar(eu am avut portocala la fel de acra ca si lamaia),lasam pe foc 3-4min,adaugam rosiile in jumatati,caperele,taiate,1/2din patrunjel tocat;

potrivim de gust,iar dupa cateva min.rasturnam peste peste si lasam 30min la cuptor.

Servim pe farfurie alaturi de sferturi de cartofi fierti sau orez cu sos deasupra.

TIPS-URI

1

in vasul de la cuptor se pot pune si ceva ierburi aromatice;eu am pus cateva frunze de salvie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste cu rosii si sos de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu 4 garnituri