Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga

de Valclaudia in Peste, 23 Noi 2013 | 7841 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pesti merlucius
  • 150 ml ulei
  • sare
  • 100 gr. faina de malai (in care tavalim pestele)
  • 2 cani cu malai grisat
  • 5-6 cani cu apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 capatana de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga:

Curatam pestii de intestine si ii decapitam. Ii spalam in mai multe ape, il portionam dupa preferinta,ii saram si ii lasam deoparte (la rece) pentru cel putin 30 min.

Punem apa la fiert cu sare. Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Dupa scurgerea celor 20 min. rasturnam mamaliga pe un platou si o acoperim cu un servet de bucatarie sa nu se raceasca complet pana prajim pestele.

Scoatem pestele de la frigider. Punem tigaia la foc mare, incingem uleiul.

Trecem bucatile de peste prin faina de malai apoi le prajim pe ambele parti in ulei incins pana se rumenesc frumos.

Scoatem bucatile de peste pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.

Curatam usturoiul, punem putina sare,il pisam pana obtinem o pasta pe care dupa preferinta o diluam cu apa rece.

Servim pestele cu mamaliguta si mujdei de usturoi.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste in crusta de malai cu mujdei de usturoi si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Guvizi prajiti