Peste mic prajit cu mamaliga

de Catalina L in Peste, 3 Dec 2017 | 6973 vizualizari

 

Ce buni si crocanti sunt pestii mici prajiti.
Exista mai multe specii hamsii , sprot .... eu am gatit o specie numita "eperlan" inrudita cu somonul.
Serviti cu mamaliga si sos de usturoi sunt deliciosi  -  "reteta romaneasca"
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/09/peste-mic-prajit-cu-mamaliga.html

 

INGREDIENTE

  • 500 g de peste mic (sprot, hamsie, éperlan)
  • 5 linguri faina
  • 6 - 8 linguri de ulei
  • sare si piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Peste mic prajit cu mamaliga:

Curatati si vidati pestii (ii puteti lasa intregi, daca vreti - eu i-am curatat complet si am taiat capurile).

Spalati-i bine la apa rece si uscati-i cu un prosop de hartie.

Sarati pestii.

Puneti faina intr-o farfurie adanca. Treceti pestii prin faina.

Incalziti uleiul intr-o tigaire anti-aderenta.

Puneti pestii in uleiul incins in forma de cerc -vezi aici .

Puneti-i bine unul langa altul fara sa lasati spatiu liber intre ei.

Lasati-i sa prajeasca bine, se vor uni intre ei.

Rasturnati cercul de pesti pe o farfurie mare sau un alta tigaie- atentie la uleiul incins.

Gatiti-i pe cealalta parte- adaugati ulei.

Asezati cercul de pesti pe un platou.

Serviti-i imediat cu mamaliga si sos de usturoi.

Sunt excelenti !

Daca ti-a placut reteta noastra "Peste mic prajit cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Merluciu prajit in faina de malai reteta simpla