Pesto cu busuioc

de AnaDavid in Sosuri, 12 Oct 2017 | 5665 vizualizari

 

Un sos foarte aromat pentru paste, dar merge foarte bine si ca aperitiv peste paine prajita, la sandwichuri si salate. Se pregatesc pateuri cu foietaj care plac mult si la copii. Este un sos brut în care ingredientele sunt amestecate la rece, fara sa fie gatite.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei extra virgin de masline
  • 50 gr busuioc
  • 20 gr de muguri de pin
  • sare
  • piper
  • 1 catel da usturoi
  • 4 linguri parmezan
  • 2 linguri pecorino (branza uscata de oaie )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pesto cu busuioc:

Se incepe cu usturoiul si putin sare, se piseaza pana devine pasta.

Se adauga muguri de pin si se piseaza pana devin o pasta.

Se pun frunzele de busuioc cu o lingura de ulei si continuam sa pisam.

Se alterneaza 1 lingura de ulei si o lingura de branza rasa pana terminati toate ingredientele.

Se pune in borcan si se acopera cu ulei extravirgin de masline pentru o buna conservatie.

Daca nu aveti timp, puteti sa faceti si varianta cu mixer;

Într-un mixer se pun toate ingredientele și se amestecă până se face un sos nu prea fin, mai rustic.

TIPS-URI

1

Va sfatuiesc sa folositi pisatorul pentru un gust autentic si o culoare de milioane.

2

Daca vedeti ca sosul este prea dens pentru paste, puteti sa adaugati 2-3 linguri de apa din care ati fiert pastele doar in momentul care gatiti cu el.

3

daca nu aveti muguri de pin sau nu va plac, folositi miez de nuca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pesto cu busuioc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de ketchup cu smantana si usturoi