Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi

de mihaelar63 in Oaie, 4 Ian 2021 | 2598 vizualizari

 

 Alimentatia noastra cuprinde proteine diversificate. Toate de la animale crescute in gospodarie. Ar fi pacat sa nu profitam de acestea. Acum i-a venit randul unei bucati frumoase din piept de berbecut .Vinul rosu, zaatarul cu cimbru rosu si rozmarinul au fost perfecte pentru asezonare .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de berbecut
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 2 pahare vin rosu +2 pahare apa
  • 2 linguri cu varf de zaatar cu cimbru rosu
  • 2 cepe
  • 2 catei usturoi
  • 2 crengute de rozmarin uscate
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita chilli
  • 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi:

  1. Pieptul de berbecut se curata si se spala. Ceapa si usturoiul se spala sis e curata de stratul superior de foi si de mustati.
  2. Carnea se pune la fiert cu vinul indoit cu apa . 
  3.  Adugati la fiert .ceapa , usturoi , foi dafin , o lingura zaatar,sare  si tulpinile de la rozmarin .
  4. Se fierbe pieptul de berbecut o ora in oala acoperita .
  5. Intre timp fierbeti cartofiii in apa cu sare  . Acestia dupa fierbere se curata de coaja .
  6. Pentru ca erau mici , am pus cartofii intregi in tava .
  7. Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .
  8. Cartofii se condimenteaza cu zaatar,sare , restul de rozmarin si usturoi granulat .
  9. Deasupra cartofilor se pune pieptul de berbecut care a fost

TIPS-URI

1

Eu am avut cartofi mai maruntei cu gust fenomenal de bun , bio 100% din gradina .

2

Acestia se zdrobesc usor , vor absorbi mai bine gusturile si grasimile . In al doilea rand ,raman pufosi in interior si se rumenesc frumos in exterior .

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de berbecut cu vin rosu si cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aripioare tavalite-n fulgi de porumb

ieri la 20:44

Spaghete cu sos gorgonzola și nuci

ieri la 12:36

Coșulețe aperitiv cu ciuperci și gorgonzola

ieri la 12:20

Salata Caprese reteta de salata delicioasa si racoritoare din bucataria italiana

ieri la 09:22

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Cotlete de berbecut cu cartofi la cuptor