Piftie de curcan

de oanapl in Curcan, 11 Apr 2017 | 14133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 aripi de curcan
  • 1 pulpă inferioară curcan
  • 1 cană mazăre
  • 1 ceapă mare
  • 2 morcovi
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 7 l apă
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de curcan:

Pui carnea la fiert, împreună cu ceapa şi morcovii, în 7 litri de apă, la foc iute. Spumuieşti din când în când. După ce ai luat toată spuma, dai focul mai mic şi laşi să fiarbă aproximativ 2-3 ore. Carnea este gata, când se desprinde uşor de pe oase. Adaugi sare după gust.
După ce a fiert, scoţi carnea din oală şi o laşi să se răcească, apoi o tai bucăţele şi o pui în boluri, împreună cu mazărea, morcovii fierţi, tăiaţi cubulete. Scoţi şi ceapa din apa în care au fiert toate şi, când aceasta s-a mai răcit, pui usturoiul.
Înainte să pui apa în boluri, peste carne, o strecori, pentru a deveni limpede. Depozitezi recipientele la rece ca să se închege compoziţia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de curcan" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde cu piept de curcan