Piftie de porc/ Racituri de porc

de gaby_duceag in Porc, 15 Mar 2018 | 6140 vizualizari

 

Prima mea piftie 
Pana acum facea sotul sau ne trimitea mama soacra, de data asta am ales s-o fac eu, fix pe gustul meu! Gust care s-a dovedit a fi si pe placul copiilor 
Fetita cand a venit la masa a zis:
-Nuuu, nu racituri, imi dai te rog altceva?
-Gusta, doar atat te rog, gusta!
De 3 ori si-a pus 

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati rasol semi-afumat de porc
  • 500 g cotlet de porc
  • 1 foaie de dafin
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina micuta
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de pastarnac
  • 4-5 catei usturoi
  • patrunjel verde
  • sare dupa gust

Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de porc/ Racituri de porc:

Pune rasolul de porc in apa rece si lasa-l pentru 2-3 ore.

Arunca apa.

Pregateste un vas inalt in care asezi rasolul si cotletul de porc, apoi torni apa care sa ajunga cu aproximativ 6 cm deasupra carnii. Apa pusa acum va fi singura pe care o poti pune la piftie, nu mai poti adauga pe parcurs.

Pui vasul la fiert si lasi pana da-n clocot. Aduni spuma ori de cate ori se ridica la suprafata.

Dai focul la foarte mic si pui capac peste vas, dar il lasi ferit deoparte sa poata iesi abur.

Dupa 2-3 ore pui morcovul spalat bine cu peria, radacinoasele spalate bine si ceapa curatata.

Adaugi foaia de dafin, piperul si sare dupa gust.

Lasi la fiert in continuare, la foc mic, inca 3 ore.

Timpul de fierbere difera, depinde de grosimea rasolului, racitura e gata cand carnea pica de pe os si apa e scazuta pana la aproximativ jumatate din volumul initial.

Poti verifica punand intr-o cescuta 2-3 linguri lichid. Daca dupa 15 minute lichidul se incheaga usor, poti opri focul.

Scoti carnea si radacinoasele din oala si lasi sa se racoreasca.

Intre timp strecori zeama si aduni grasimea de la suprafata.

Pregatesti vase pentru piftie, asezi felii din morcovul fiert, cateva frunze de patrunjel verde si distribui uniform in vase carnea, rupta bucatele, atat rasol cat si cotlet.

Iei grasimea de pe soric, il tai bucatele si-l pui in vase. Eu am facut in 4 vase de aproximativ 600-700 ml.

Cureti usturoiul, il dai pe razatoarea cu ochiuri mici si-l pui intr-o strecuratoare.

Tii stecuratoarea deasupra vasului cu zeama si, cu un polonic, torni zeama in strecuratoare. Astfel zeama va capata aroma de usturoi fara sa-l introduci in lichid. Presezi usor cu lingura peste usturoi sa iasa bine aroma in zeama.

Strecori din nou zeama, gusti iarasi si potrivesti gustul de sare si o distribui in vasele in care ai pus carnea.

Dai vasele la rece pentru cateva ore, pana cand zeama e bine inchegata.

Daca doresti poti rasturna piftia pe platou, desprinzand intai usor cu furculita sau o spatula piftia de vas.

Pofta buna! Noi am avut, din plin

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de porc/ Racituri de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rahela Velicu 1

21.03.2018, 12:30

Gheorghita_T 1

27.03.2018, 23:06

Delicios!!!!

kytz 1

16.04.2018, 07:02

Foarte bună!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura marinata in sos picant