Pilaf de orez cu supa de gaina

de Ina in Aperitive / Garnituri, 4 Iun 2010 | 19283 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cana de orez cu bob rotund
  • 4 cani de supa de gaina
  • patrunjel verde, tocat
  • piper

Pentru supa de gaina:

  • o ceapa
  • un ardei gras
  • un morcov
  • aripi, gat, spate si tartita de gaina de curte
  • sare sau delikat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu supa de gaina:

        Pregatirea supei:  Se taie legumele in bucati mari ( pentru a putea fi scoase usor din supa) si se pun la fiert in apa cu sare/ delikat. Bucatile de carne de gaina se spala si se pun si ele la fiert, in supa de legume, pana se topeste grasimea , iar furculita intra usor in carne.

      Pregatirea pilafului:  4 cani din supa obtinuta  ca  mai sus  se pun intr-o oala, iar cand aceasta clocote se toarna o cana de orez ( masura sa fie aceeasi ) spalat in prealabil.  Se lasa sa fiarba pana se umfla orezul, mestecand din cand in cand, sa nu se lipeasca de oala. Cand orezul e fiert se stinge focul si se acopera oala  pentru 10 minute, pentru ca surplusul de supa sa fie bine absorbit de orez.  Se obtine un pilaf gras, cu un gust delicios.

      Se presara patrunjel verde tocat. Se serveste ca atare sau alaturi de o bucata de friptura ( eventual din carnea in care  a fiert supa)

      La servire se poate presara un praf de piper.

 

TIPS-URI

1

Cat fierbe orezul, nu acoperi oala cu capac

2

Cu supa de gaina , daca aceasta e foarte grasa, orezul capata gust si consistenta deosebite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu supa de gaina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Ina 1

04.06.2010, 18:58

pun, Epurasha, pun. Si mie-mi place orezul mult

nadina73 1

04.06.2010, 23:38

ina si in cantitat mica pun la cuptor si eu tot dint-o cana fac e suficient

Ina 1

05.06.2010, 07:41

mi-e lene sa pun la cuptor asa putin.... numai pana se incalzeste cuptorul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arancini