Piure de cartofi in doua culori

de Sylvia in Aperitive / Garnituri, 22 Apr 2014 | 17320 vizualizari

 

O sa va postez si cateva retete de garnituri pe care le fac acasa si le folosim si la restaurant, doar ca aranjate si poate condimentate diferit, orice mancare simpla poate sa devina vedeta, totul este sa ii se acorde o sansa :) .

 

INGREDIENTE

  • cartofi albi
  • unt
  • ulei masline
  • lapte
  • cartofi mov/vitelotte
  • sare de mare
  • piper alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piure de cartofi in doua culori:

In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si explicatia e simpla, isi pastreaza amidonul si gustul si nu iau apa asa cum se intampla daca sunt fierti taiati bucatele in apa cu sare. Textura lui este diferita de spuma de cartofi cu care suntem obisnuiti dar gustul este sublim. 

Se fierb cartofii cu apa si sare de mare, se curata fierbinti si se zdrobesc cu o presa ( nu cu blender sau mixer). Se adauga lapte fierbinte in care am topit unt si ampus putin ulei de masline, sare de mare si se amesteca bine un tel rotund, se asezoneaza cu piper alb la sfarsit. 

Exact in acelasi mod se prepara si cartofii violet, la care putem adauga putina smantana in compozitie atunci cand facem piure-ul.

Cu un inel de montaj se aseaza piure-ul alb in baza si cu ajutorul unui poche folosit si in patiserie se adauga piure-ul violet . Totul este simplu si usor si rezultatul este nu numai frumos ci si deosebit de gustos, va doresc pofta buna ! 

TIPS-URI

1

cartofii se fierb incoaja se curata si se zdrobesc fierbinti pentru a pastra in intregime aroma cartofului

Daca ti-a placut reteta noastra "Piure de cartofi in doua culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 12:54

e prima oara cand vad asa ceva ...super !!

Ligia Bxl 1

15.05.2014, 18:50

minunata culoare

Sylvia 1

15.05.2014, 19:34

si gustul e super bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piure de cartofi la cuptor