Pizza cu salam si ciuperci

de Ligia Bxl in Pizza, 3 Oct 2013 | 5540 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 21 gr de drojdie
  • ulei(se toarna cate putin la framantat)
  • sare

Pentru umplutura:

  • 100 gr de salam
  • cateva ciuperci
  • cateva felii de mozarella
  • masline rondele
  • 1 rosie
  • Kechup Univer
  • busuioc
  • oregano
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza cu salam si ciuperci:

Se face maiaua,drojdia se desface intr-un bol in putina apa calduta si putin zahar,se lasa la caldura sa creasca cateva minute.

Apoi intr-un castron mai mare se pune faina,in mijloc se pun ouale,sarea si apoi maiaua crescuta,se amesteca toate apoi se pune laptele si se framanta bine 10-15 minute iar la fiecare framantare se adauga cate putin ulei.Dupa ce sa framantat bine se lasa la crescut intr-un loc cald si acoperit cu un prosop curat,eventual pentru o crestere mai rapida se pune sub castron o oala cu apa fierbinte.

Dupa ce a crescut se ruleaza cu un rulou o foaie dupa preferinte mai subtire sau mai groasa,se pune intr-o tava rotunda unsa cu ulei,apoi se pun pe rand ingredientele:se unge foaie cu kechup apoi se pun feliile de mozarella,salamul se taie cubulete,ciupercile taiate felii,se apauga si rondelele de masline,rosiile felii,apoi la final se presara  oregano,busuioc,sare si piper dupa gustul fiecaruia.Se da la cuptor pentru cateva minute la foc tare sa se rumeneasca.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza cu salam si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Ligia Bxl 1

03.10.2013, 22:57

multumesc fetelor

Corinuta 1

04.10.2013, 15:38

Ce fain arata!

Ligia Bxl 1

04.10.2013, 18:28

merci Corina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza