Pizza de toamna cu aluat nedospit

de Ancutsa in Pizza, 19 Oct 2018 | 3170 vizualizari

 

Am vazut aceasta pizza apetisanta la Andra, mi-a placut mult ca a folosit aluat nedospit si m-am gandit sa o incerc pentru concursul “Retete inspirate de toamna”. Am modificat cantitatile, pentru ca am avut nevoie sa fac 2 tavi. Mirodeniile uscate le-am adaugat in aluat pentru o aroma intensa. Am inlocuit praful de copt cu drojdia. Mi-a placut ca Andra a pus si mazare si porumb, dar eu nu am avut, asa ca am decorat cu ce am avut. Am folosit si ciuperci proaspete pe care le-am rumenit intr-o tigaie si care au dat o aroma de toamna foarte placuta.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie proaspata (25 g);
  • 520 g faina;
  • 4 linguri ulei;
  • 400 apa calduta;
  • 2 lingurite rase cu sare;
  • Un varf de lingurita oregano uscat;
  • Un varf de lingurita busuioc uscat;
  • pentru decorat:
  • 300 g salam rustic,
  • salam banatean dupa gust,
  • 3 felii subtiri de sunca taraneasca,
  • cateva rosii cherry,
  • 1 ardei,
  • 100 ciuperci proaspete,
  • O mana de fasole rosie la conserva,
  • Masline negre si kalamata,
  • cascaval ras,
  • ketchup.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza de toamna cu aluat nedospit:

 

Pentru aluat: se dizolva drojdia in apa calduta, se amesteca bine cu uleiul, sarea, mirodeniile uscate si faina cat cuprinde. Se framanta, pana se obtine un aluat pufos, bun de intins.

Nu se lasa aluatul la crescut, ci se intinde direct pe masa presarata cu faina.

 Intre timp, se spala si se feliaza legumele. Se feliaza salamurile, sunca, maslinele. Ciupercile se curata, se spala si se rumenesc intr-o tigaie mica, teflonata, doar cu putina sare, fara ulei. Sunt nemaipomenite la gust.

 Se unge aluatul cu ketchup, se orneaza dupa gust si se acopera cu cascavalul ras. Apoi se presara fasole rosie (spalata si scursa). Se da la cuptor la foc mediu, pentru 25 de minute sau pana se rumeneste. Mi-a placut ca a crescut frumos si la cuptor si a fost pufoasa.

 

Timp de pregatire: 30 min

Timp de coacere: aprox 25 min fiecare tava

Portii: 2 tavi.

 

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza de toamna cu aluat nedospit" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza casei cu blat din faina integrala