Pizza rustica

de Dana_Retetegg in Pizza, 19 Dec 2012 | 4693 vizualizari

 

Pizza rustica, delicioasa, facuta 100% in casa, cu blat pufos si topping din belsug :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina,
  • 1 cub (25g) drojdie,
  • 200 ml lapte caldut,
  • 2 lingurite de zahar,
  • 1/2 lingurita sare,
  • 3 linguri de ulei.
  • Pentru topping:
  • sunca presata,
  • ciuperci,
  • sos de rosii,
  • ardei,
  • ceapa,
  • porumb,
  • masline,
  • ou,
  • oregano,
  • cascaval.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pizza rustica:

Am pus faina cernuta intr-un bol.

Am adaugat sare si zahar.

Drojdia am dizolvat-o in lapte caldut si am adaugat-o peste faina. Am pus uleiul si am framantat un aluat elastic dar nu foarte moale.

L-am lasat 1 ora sa creasca la loc cald.

Se intinde aluatul pe masa infainata pana ajungem la grosimea si forma dorita (la mine a avut o forma total aiurea :)).  

Apoi se aseaza in tava pe hartie de copt.  

Se pune pe blat sosul de rosii, apoi celelalte ingrediente in ce ordine dorim, pastram insa oul pentru mijlocul blatului si cascavalul ras il punem deasupra.  

Am lasat in cuptor la foc mic spre mediu 20 minute.  

Am servit fierbinte :)  

Un super deliciu!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pizza rustica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Lau 1

19.12.2012, 20:14

mirela0911 1

19.12.2012, 20:59

o felie e a mea!

Dana_Retetegg 1

19.12.2012, 21:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Miha

2712 puncte

oanapl

1110 puncte

Rocsi

622 puncte

mihaelar63

206 puncte

vasimur

150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
citeste mai mult
A 78-a aniversare a Republicii Italiene sărbătorită printr-o recepție cu bun gust la București
RETETA RECOMANDATA
Pizza cu ciuperci si carne de pui afumata