Plachie de peste

de ionela_vasilica in Crap / Caras, 22 Ian 2014 | 6542 vizualizari

 

Foarte buna

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste alb,
  • 1morcov,
  • 6 cepe mari,
  • 2 ardei capia rosu,
  • 100 gr masline
  • 300 gr ulei,
  • o lamaie
  • 4 linguri pasta tomate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de peste:

Se taie pestele file in 6 bucatele, se spala si se da cu un praf de sare. Dupa aceea se pune tigaia cu ulei la incins, apoi adaugam pestele la prajit. Se prajeste mai crocant, ca sa-i dea o culoare vie. Apoi curatam ceapa si o taiem solzisori si o punem cu 6 linguri de ulei la calit. Cand a inceput sa se inmoaie ceapa punem ardeiul taiat fesi subtiri. Dupa aceea adaugam pasta de tomate si o lasam la foc mic, adaugam si un pahar de apa, amestecand in ea sa nu se prinda ceapa, timp de 7 minute.

Luam o tava si punem compozitia facuta apoi punem pestele deasupra aranjat frumos si printre bucatile de peste punem rondele de morcov si masline. Ca sa nu iasa gretos punem pe fiecare bucata de peste cate o felie de lamaie. Se baga la cuptor ca sa se rumeneasca timp de 15 minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de peste" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plachie de novac