Placinta cu branza dulce si stafide

de Denissa in Prajituri, 20 Noi 2011 | 7596 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr. untura
  • 2 oua intregi
  • 4 linguri zahar
  • 12 linguri lapte
  • 1 lingrita amoniac (sau 2 plicuri praf de copt)
  • faina cat cuprinde (circa 750 gr. am pus eu)

Umplutura

  • 700 gr. branza dulce (sau branza de vaci)
  • stafide
  • zahar
  • esenta de rom
  • zahar vanilat
  • 5 oua    
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza dulce si stafide:

Se amesteca  untura cu ouale zaharul, amoniacul stins in cele 12 linguri de lapte.

Se adauga faina si se framanta in continuare.

Se da aluatul la rece pentru circa 2 ore.

Intre timp se pregateste umplutura de branza. Se pune branza intr-un castron, se adauga ouale, stafidele inmuiate in apa fierbinte si scurse bine, zaharul, esenta de rom si zaharul vanilat.

Se scoate aluatul din frigider si se imparte in doua bucati, din fiecare intinzandu-se cate o foaie.

Intr-o tava unsa cu lei si tapetata cu faina se pune prima foaie umplutura de branza si cealalta foaie. Se inchid bine marginile. Se inteapa placinta cu furculita sa iasa aburul in timpul coacerii.

Dupa ce e gata se pudreaza din abundenta cu zahar pudra.

 

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza dulce si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza si iaurt