Placinta cu branza si iaurt

de Miha in Dulciuri, 24 Mai 2009 | 61758 vizualizari

 

O placinta delicioasa

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 6 oua
  • 500 ml iaurt
  • 250 g branza de vaci
  • 150 g zahar
  • esenta rom si vanilie
  • ulei sau unt topit (pentru uns foile)
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu branza si iaurt:

Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele,apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.

Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei pe fiecare in parte.
Din compozitia de iaurt punem deoparte o cana, restul o impartim in 2.

Punem prima parte de foi intr-o tava unsa cu ulei si turnam deasupra o parte din compozitia de iaurt.Se continua cu alt strat de foi,alternand astfel straturile de foi cu cele de umplutura,ultimul strat fiind de foi.

Inainte de a baga la cuptor se pensuleaza deasupra compozitia pusa deoparte.

Se coace la foc potrivit pana se rumeneste frumos deasupra.

Se taie dupa ce se raceste.

TIPS-URI

1

Se taie dupa ce se raceste. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu branza si iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

RuxyRux 1

04.11.2013, 19:56

marianascarlat 1

30.11.2013, 18:48

MOKUSKA 1

30.04.2014, 23:48

ce buni sunt, eu nu ma pricep la placinte din foi nu prea imi ies...

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
budinca de macaroane cu telemea